Cordaid roept op tot actie voor schoon drinkwater

By 21 november 2017Cases, Nieuws

Cordaid is live met het Start Jouw Actie platform! En met een belangrijke missie. Cordaid brengt hulp aan mensen die geen toegang hebben tot veilig drinkwater. Om zoveel mogelijk donaties binnen te halen start Cordaid met het Start Jouw Actie Platform.

Cordaid start online actieplatform:

Het Start Jouw Actie platform is de manier om je achterban in te zetten. Met dit platform kan iedereen die wil helpen een actie starten om donaties op te halen. Kinderen bakken bijvoorbeeld taarten en vragen iedereen in hun (online) netwerk om donaties. Anderen organiseren een sponsorloop. Kortom, er zijn oneindig veel mogelijkheden om dit actieplatform in te zetten. Zo heeft Cordaid niet alleen een groter bereik maar wordt er ook een heel nieuwe doelgroep aangesproken. En dat betekent weer dat er meer donaties worden opgehaald!

Waar gaat de campagne over?

De campagne Schoon water voor iedereen is van levensbelang. Er zijn miljoenen kinderen en volwassenen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Vervuild (of geen!) drinkwater veroorzaakt ziektes, uitdroging en ondervoeding. Cordaid zet zich hiervoor in en rijdt met watertrucks langs dorpen om inwoners van water te voorzien. Dit is slechts een van de vele levensreddende activiteiten van Cordaid die op dit moment nodig zijn.

Hoe biedt Cordaid hulp?

Met de ‘Schoon water voor iedereen’ campagne haalt Cordaid geld op voor noodhulp. Cordaid biedt watertransporten, de aanleg van waterbassins, de distributie van waterzuiveringstabletten, voorlichting over hygiëne en medische zorg voor ondervoede kinderen en zwangere vrouwen.

Acties op het kominactie.cordaid.nl

Kom jij in actie?

Iedereen kan in actie komen voor de ‘Schoon water voor iedereen’ campagne. Start een sponsorloop met je vrienden, bak taarten voor de buurt of doe mee aan de Water Challenge met collega’s. Zo help je mee om ervoor te zorgen dat mensen in meest moeilijke omstandigheden toegang tot schoon en veilig drinkwater krijgen. Wil jij ook in actie komen voor Cordaid? Start Jouw Actie hier!

Doe mee met de Water Challenge!

Cordaid roept op om in actie te komen met de Water Challenge. Probeer een hele dag te doen met 3 liter water. In landen waar Cordaid hulp biedt is water vaak niet beschikbaar. Cordaid rijdt met watertrucks langs dorpen om inwoners van water te voorzien. En daar moeten ze spaarzaam mee om gaan. Dat betekent met de hele familie dagenlang met een paar liter water doen.

Doe mee met de Water Challenge! Probeer een hele dag te doen met 3 liter water, net als velen in het droge Ethiopië, en laat je sponsoren!

Leave a Reply

Changing the world together